Mazepin udelukket fra britisk Formel 1-løb

Foto: Haas F1

På Silverstone vil man ikke have besøg af Nikita Mazepin. Briterne går dermed længere end FIA, som siger, at russere og hviderussere blot skal køre under neutralt flag.

Når der i weekenden 1.-3. juli i år skal køres formel 1-grandprix på den britiske racerbane Silverstone, er én af feltets nuværende 20 kørere ikke velkommen på banen. Briterne vil i lyset af Ruslands angreb på Ukraine i sidste uge nemlig ikke se Nikita Mazepin i Haas-raceren. Det skriver det Britiske Motorsportsforbund (Motorsport UK) på sin hjemmeside.

I går kom det ellers frem, at Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) fortsat vil tillade russere og hviderussere at køre med i Formel 1. Bare de kører under neutralt flag, som det hedder. Og altså ikke bærer de russiske nationalfarver.

Men briterne har altså ikke meget tilovers for Mazepin. Dermed er man helt på linje med Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som anbefaler, at alle russiske og hviderussiske personer bliver udelukket fra deltage i international sport.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




– Vi vil opfordre motorsportssamfundet og vores kolleger rundt om i verden til fuldt ud at omfavne anbefalingerne fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og gøre, hvad vi kan for at afslutte denne krig, lyder det fra David Richards, der er formand i Motorsport UK.

Meget tyder da også på, at Nikita Mazepins fremtid i den fineste motorsportsklasse hænger i en meget tynd tråd. Haas har allerede pillet logoerne og farver fra holdet hovedsponsor, Uralkali, af bilen.

En sponsor som Nikita Mazepin har familiære bånd til. Hans far, Dmitry Mazepin, er nemlig medejer af virksomheden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk