Mazepin hiver Haas i retten – “de skylder mig løn”

Den unge russer rasler med sablen, fordi han mener, at Haas skylder ham noget af sidste års løn.


Hvem har egentlig ret? Holdet eller køreren? Det kan man spørge sig selv om, hvis man ser på mareridtet Haas og Nikita Mazepin. Men faktum er, at holdet rev køre-og hovedsponsorkontrakten i stykker, da Rusland tilbage i marts invaderede Ukraine. Og det passer langt fra den 23-årige russer.

Derfor river han nu Haas i retten, men ikke for det, man umiddelbart skulle tro. Nej, i stedet siger Mazepin, at Haas skylder ham løn, fra dengang partnerne stadig var på god fod med hinanden. Altså sidste år.

-Da min kontrakt blev revet over, havde Haas en lønrestance for det her år, og den har de stadig ikke betalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg ser det sådan, at arbejdsgiveren i det mindste skal kompensere lønnen indtil opsigelsesøjeblikket og formentlig betale en fratrædelsesgodtgørelse. Og når hele verden sparker dig et sted, er det sandsynligvis forkert. Men det er bare min mening, siger Mazepin ifølge Planet F1.

Magnussen gør det meget bedre
Mazepin forklarer i øvrigt, at den nye sag ikke har noget at gøre med den tidligere hovedsponsor Uralkalis krav mod Haas. Den russiske gødningsproducent vil også kompenseres. Altså fordi Haas’ ifølge dem rev kontrakten i stykker på et forkert grundlag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– De lavede to forskellige beslutninger. Jeg har ikke set mine penge, og derfor tager vi sagen i retten. Det er min personlige historie. Dokumenterne er allerede afleveret til retten, siger Nikita Mazepin.

Den unge russer fik én sæson i Formel 1, han scorede aldrig ét point. Til sammenligning har afløseren, Kevin Magnussen, allerede point på 2022-kontoen efter sit comeback i Haas-raceren.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk