Mazda: Wankelmotoren vender tilbage!

Endelig! Ikke siden, den sidste RX-8 forlod samlebåndet, har Mazda gjort brug af wankelmotoren. Men nu! Nu vender den berømte motorkonstruktion tilbage.

Løftet kommer fra Mazda-chefen himself, Akira Marumoto. I en videoen, som kan ses længere nede i denne artikel, bruger Marumoto evigheder på at komme frem til det, vi synes er mest interessant. Nemlig wankelmotoren.


Så hop 7 minutter og 34 sekunder ind i videoen. Vi lover, det er spændende. Husk bare at slå de engelske undertekster til. Kort fortalt lover Marumoto, at wankelmotoren gør comeback.

LÆS OGSÅ: 8.000 bilister knaldet i kæmpe fartkontrol


Desværre bare ikke i en sportsvogn a la RX-7. Nej, i stedet vender motoren tilbage den lille crossover MX-30. Hvilket flere modeller sagde Marumoto desværre ikke noget om. Men topchefen fik sagt, at Mazda allerede smider motoren i en bil så tidligt som januar næste år, hvor man begynder testarbejdet på offentlig vej.

Biler med wankelmotor vil være på markedet allerede i 2022!Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk