Mazda tager patent på baghjulstrækker med wankelmotor


Hverken baghjulstræk eller wankelmotoren er nye bekendtskaber for Mazda. Alligevel har japanerne taget patent på en wankelmotoriseret baghjultrækker.

Kan du huske RX-Vision? Det kan Mazda! Måske fordi det er deres eget koncept. Og selvom bilen altså blev præsenteret for snart syv år siden, så er japanerne mestre i at holde idéen om en wankelmotoriseret sportsvogn i live.

Senest har mærket taget patent på det, de selv beskriver som ‘en wankelmotoriseret løsning med baghjulstræk’. Ud fra tegningerne, som Mazda har sendt med ansøgningen, kan vi se, at der er tale en trekamret løsning.

Mazdas patent-tegning.

De fleste Mazda’er med wankelmotor har hidtil haft to kamrer. Vi ved også, at Mazda påtænker at udstyre bilen med hybridteknologi. I hvert fald hvis de har tænkt sig at gøre brug af patentet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Bilen vil i så fald kunne køre på en kombination af el-og benzin eller ren eldrift. Endvidere skriver Mazda om patentet, at løsningen har til formål ‘geometrisk at formindske motorstørrelsen’. Sagt på en anden måde: Mazda vil kunne flytte motoren længere ned i bilen og dermed skabe et lavere tyngdepunkt.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk