Mazda: “Diesel og benzin giver stadig mening”

Mens andre bilproducenter har travlt med lægge afstand til forbrændingsmotoren, mener Mazda, at både diesel og benzin stadig giver mening. 


Modsat mange af konkurrenterne vil Mazda også fremover bygge biler med forbrændingsmotor. Der er nemlig både mening og penge i at holde benzin- og dieselbilerne som en mulighed på modelprogrammet, mener japanerne.

Og den holdning bakkes op af mærkets australske importør. Administerende direktør Vinesh Bhindi mener, at det især giver mening i et land som Australien. Både på grund af de store afstande i det kæmpe land men også fordi ladestandere, og den generelle den infrastruktur som elbilerne har brug for, ikke er i landet. I hvert fald ikke i en skala så elbilen for alvor kan gøre sig gældende. Det siger han i et interview med Drive.

Mazda ser dog ikke kun Australien som et isoleret tilfælde – en lille lomme i verden hvor forbrændingsmotoren får lov at leve videre. Japanerne vil tilbyde forbrændingsmotoren ‘så længe den er efterspurgt’, siger Vinesh Bhindi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Mazda tænker dog ikke udelukkende i at bevare forbrændingsmotoren. I 2025 vil mærket både have benzin, diesel, hybrid og elbiler på programmet. Først 5 år senere regner mærket med, at 25 procent af modelprogrammet udelukkende består af elbiler. Det er meget modsat mærker som Ford, Mercedes, Volvo og Audi der alle senest i 2030 kun har elbiler på programmet.

I den anden grøft har et mærke som BMW tøvet med at sætte tal på andelen af elbiler i programmet. Omend man forventer, at halvdelen af modelprogrammet er elektrisk i 2030. Tyskerne vil – ligesom Mazda – dog ikke sætte en udløbsdato på forbrændingsmotoren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk