Mazda afliver sin tunerafdeling


Kan du huske en Mazdaspeed-model? Så hold godt fast i mindet – for betegnelsen kommer ikke igen.

BMW har M-divisionen, Mercedes har AMG og Mazda havde Mazdaspeed. For japanerne er det nemlig slut med at sende biler på gaden med den betegnelse. I hvert fald for nu.

Det har en talsmand fra fabrikken bekræftet over for en række medier i forbindelse med en pressebriefing.

– Vi har umiddelbart ingen planer om at bringe Mazdaspeed3 tilbage, når vi bevæger os ind i premium-segmentet, sagde Drew Cary, en talsmand for den Hiroshima-baserede bilproducent til den fremmødte presse.LÆS OGSÅ: Lov vedtaget – Nu må du skrue i din egen bil

At Mazda slukker Mazdaspeed kommer dog ikke som den største af alle overraskelser. Det er nemlig ved at være særdeles længe siden, japanerne har sendt en Mazdaspeed-model på gaden.

Allerede længe siden
I Danmark har man eksempelvis ikke kunnet købet en Mazdaspeed-model siden Mazda 3 Mazdaspeed fra 2013. Det er syv år siden.

Mazda benægter dog, at tunerdivisionen afgang vil gå udover køredynamikken i det resterende program.  I Danmark kan vi heller ikke længere købe de såkaldte MPS-modeller fra Mazda, men det kan man på andre markeder. Eksempelvis det amerikanske.

Og her frygter i hvert fald vores kolleger fra Motor1, at de må sige farvel til den 2.5-liters turbo-benziner, som eksempelvis Mazda 3 fås de breddegrader.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk