Maserati bliver helt elektrisk inden for fem år


Et ambitiøst mål for en fabrikke, der blot har én hybridbil på gaden.

Maserati siger farvel til forbrændingsmotoren. I hvert fald i rå form. Og de kommer til at gøre det hurtigere end de fleste. Inden for de næste fem år vil fabrikken i Modena nemlig kun spytte elektrificerede biler ud fra samlebåndene.

Det bekræftede Maserati-boss Davide Grasso fornyligt på et online pressemøde.

– De nye Gran Turismo-og Gran Cabrio-modeller bliver også elektrificeret. Hele vores modelprogram vil blive elektrificeret i løbet af de næste fem år, sagde Grasso på pressemødet.LÆS OGSÅ: Jorge ejer verdens største samling Fast & Furious-biler

I den sammenhæng er det dog vigtigt at notere sig ordet ‘elektrificering’. For det at droppe forbrændingsmotoren gør Maserati ikke helt. Ikke endnu i hvert fald.

Alle biler med forbrændingsmotor fra mærket får dog tilkoblet en eller anden form for hybridløsning, og det altså inden for fem år.

Der er dog undtagelser. Den nye sportsvogn MC20 bliver nemlig en ren elbil. Den kommende crossover Grecale forventes at køre samme vej. Omend der stadig er snak om en udgave med forbrændingsmotor og hybrid-tech af lige den bil.

Lige nu er Ghibli’en mærkets eneste bud på en hybridbil, men det store spørgsmål bliver, om andre meget større bilfabrikker overhaler Maserati indenom og udfaser forbrændingsmotoren endnu hurtigere.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk