Mansory maser 830 hk i asfalten med AMG GLS 63

mansory-mercedes-gls63-01 copy

577 heste fra fabrikken har fået selskab i folden af hele 253 ekstra hk

Det grænser til det morderiske galskab, når Mansory tager en Mercedes med en 5,5 liters biturbo-V8’er med 577 hestekræfter og tænker; Det der, det kan vi gøre bedre! Ikke desto mindre er det et faktum, at GLS 63-ejere kan få hele 830 hk i vejbelægningen, hvis de udskifter AMG med Mansory-emblemer.

Får kræfterne under den lange hjelm ikke alene hele villavejen til at stå mere ret end en garder på sin første Amalienborg-vagt, så gør bilens attitude det i hvert fald. Mansory AMG GLS 63 er så bred, at Mercedes egen udgave ligner en første generations Toyota Prius ved siden af.

Hele 2,5 centimer er bilen bygget ud fortil. Bagenden er lidt mere menneskelig set med de automobile briller og har ‘kun’ fået 1,2 centimer ekstra over hofterne. De svulmende skærmkasser har tuner-firmaet med hovedsæde i den tyske by Brand rullet enorme 23″ fælge ind under, og det virker ikke engang voldsomt.


SYRET NATURLIGT
Snarre naturligt, hvor syret det end lyder. Det er selvfølgelig på en luftundervogn, der er justeret tæt ved tre centimer tættere på asfalten. Der er også kræset voldsomt for kabinen, men det langt mest interessante skal altså stadig findes ude mellem forhjulene.

Ydelsen er forbedret med hele 253 hestekræfter og 389 newtonmeter. Til det der godt kan kaldes et kraftoverskud på i alt 830 hestekræfter og 1.149 Nm. Mansory oplyser dog ikke, hvor meget de tal har skrællet af den – for den tonstunge stjernebil – imponerende 0-100 km/t-tid, der ab fabrik siger 4,9 sekund.

Til gengæld vil man gerne oplyse topfarten. Den mastodontiske Mercer render nu til 295 km/t, før der ikke er mere vandring at give af i pedalen længst mod højre.

SE MANSORY GLS 63 I GALLERIET HERUNDER

mansory-mercedes-gls63-02 copy


Reklame: