Manden bag den originale Mazda MX-5 er død


Shunji Tanakas design blev til den oprindelige Mazda MX-5, han døde 75 år gammel og efterlade sig millioner af biler… og fans.

Manden bag verdens mest solgte roadster er her ikke mere. Designeren af den originale Mazda MX-5 hed Shunji Tanaka, han var fyldt 75 år, da han tidligere på måned sov ind.

Facebook skriver ven af Shunji Tanaka, at designeres sidste ord var ‘Jeg fortyder ingenting’.

Ser man på Tanakas meritter i bilindustrien, kunne han da også tage her fra med god samvittighed. Det var hans design der i 1989 blev begyndelsen på bilen, der skulle blive verdens mest solgte roadster – nemlig Mazda MX-5.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det er ikke meget, offentligheden ved om Shunji Tanaka. MX-5’eren var dog ikke den eneste Mazda, han havde indflydelse på. Også 929’eren hjalp han til med.

Og selvom Tanaka ikke er her mere, lever ‘hans’ bil videre. MX-5’eren er foreløbig på sin fjerde generation, og den lever i hvert fald frem til 2030, hvor Mazda har sagt, at ‘en eller anden form for elektrificering vil være at finde i modellen’.

Om modellen bliver helt elektrisk er næppe sandsynligt. Batteripakken vil simpelthen være for tung i så lille en bil.

Artiklen fortsætter efter videoen:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk