Mand i skudsikker BMW redder 70 mennesker fra IS

Ako Abdulrahman bor i den irakiske by Kirkuk. Da IS kom til, købte Ako en skudsikker BMW, som han siden har brugt til at redde menneskeliv

Hvor meget kan du få for 10.000 dollar i Irak? Hvis du spørger Ako Abdulrahman, er svaret en gammel, skudsikker BMW 7-serie fra de tidlige 90’ere.

Den 32-årige iraker er det, man vel godt kan kalde en kørende, mandlig reinkarnation af Moder Teresa. For BMW’en har Ako ikke blot brugt til at fragte venner og familie sikkert rundt i det krigshærgede land. Han har også samlet sårede personer op og kørt dem i sikkerhed for IS-snigskytter.

Ako Abdulrahman fortæller, at den gamle 7’er indtil videre er blevet ramt af mere end 50 kugler fra IS-krigere, når han har samlet de sårede personer op, der hvor almindelige ambulancefolk blot bliver mejet ned i forsøget på at gøre det samme.

Den heltemodige Ako-Abdulrahman hædres af Dr. Najmaldin Karim
Den heltemodige Ako-Abdulrahman hædres af Dr. Najmaldin Karim

BMW HAR TILBUDT NY BIL
Siden historien har spredt sig til resten af verden, er heltegerningen også kommet BMW for øre. Fabrikken i Tyskland har tilbudt Abdulrahman en ny bil i bytte for, at den gamle kunne komme på museum i München.

Det har irakeren, der hellere vil have udført reparationer på sin bil, så han kan fortsætte sit farefulde kald, dog afslået.
– Jeg er ikke en helt, sagde han til CNN. Jeg er kun en almindelig iraker, der ønsker at beskytte mit land mod mordere og kriminelle.

Kuglerne fra Islamisk Stat har ikke kunne gennembore den gamle Bimmer
Kuglerne fra Islamisk Stat har ikke kunne gennembore den gamle Bimmer

 

 

 

 


Reklame: