Magnussen på podiet – “Det var et kaotisk ræs”

Hele fire danskere var på podiet efter Le Mans Cup-finalen på Portugals Portimao-bane.


Finalen i årets udgave af Michelin Le Mans Cup blev kort, men succesfuld for Jan Magnussen og Lars Engelbrekt, som sluttede på en andenplads i GT3-klassen – hvilket samtidig sendte Engelbrekt op på en andenplads i det endelige mesterskab.

LÆS OGSÅ: Transportminister sætter årstal på: Her skal Storebælt være gratis

Det 110 minutter lange løb blev forkortet til lidt over en halv time grundet flere hændelser. Fire omgange efter starten blev en safetycar indsat efter sammenstød mellem to prototyper. I forbindelse med starten blev Lars Engelbrekt desuden ramt bagfra af en prototype, hvilket sendte danskeren i pit for et nyt baghjul.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Under genstarten skete et nyt og mere voldsomt prototype-crash, som denne gang udløste et rødt flag og igangsatte et større oprydningsarbejde, som varede næsten halvanden time. Herefter blev løbet atter genstartet bag en safetycar, nu med blot 20 minutter tilbage af ræset – og med Magnussen og Engelbrekt på en femteplads.

Jan Magnussen, som overtog bilen efter sin teamkammerat, lykkedes herefter med at køre et forrygende løb, som sendte duoen fra GMB Motorsport op i toppen af feltet for at slutte på en andenplads – blot ét sekund fra den vindende bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Det var et kaotisk ræs med nogle grimme ulykker, og vi gik heller ikke helt fri. Heldigvis kunne vores skade fikses med et nyt baghjul, og så var vi kørende igen. Lidt skuffende at holde på gridden og se tiden forsvinde, siger Jan Magnussen og uddyber:

– Portimao er en fantastisk fed racerbane, og vi havde set frem til et langt og solidt ræs som afslutning på sæsonen. Med 20 minutters effektivt ræs skulle den have fuld gas, og dét fik den så. Vi havde en stærk bil, så stor tak til teamet.

Også Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen stod på podiet

Artikler og reklamelinks:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk