Lukket af salamander: Byråd fik stående bifald for at godkende motorsportbane

Man må faktisk ikke klappe i byrådssalen på Odense Rådhus. Alligevel brød klapsalven ud, da et næsten enigt byråd godkendt Motorsport Center Fyn.


– Det er faktisk ikke tilladt i byrådssalen.

Sådan sagde Odenses borgmester Peter Rabhæk Juel (S) kort efter, at 20 tilhører til gårsdagens byrådsmøde på Odense Rådhus slap klapsalverne løs. Det skriver Fyens.dk.

De 20 tilhører repræsenterede Motorsport Center Fyn som efter en lang og sej kamp i går fik den endelige blåstempling af Odense kommune. Det betyder, at motorsportsanlægget i bydelen Kærby Mose nu har fået både sin plan, miljø – og paragraf 25-tilladelse. Ifølge avisen var det et næsten enigt byråd, som stemte belsutningen igennem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Løftet pegefinger til modstandere
Hele balladen om lovliggørelsen af banen i Odense skyldtes i første omgang én vandsalamander. Hvilket også blev bemærket i byrådssalen.

– Andre steder ville man kalde det her for en dårlig film. At en vandsalamander kan få så store økonomiske og menneskelige konsekvenser, sagde viceborgmester og løsgænger Andreas Møller.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Samtidig gav han banens modstandere – som til stadighed klager over stedet – en løftet pegefinger. Han har nemlig hørt, at banens modstander nærmest kun klager for at få ret over for kommunen.

Hos Motorsport Center Fyn er man bare glade.

– Nu trækker vi i arbejdstøjet og skynder os så meget vi kan, så vi kan åbne op for alle jer!, lød det i en Facebook-opslag kort efter gårsdagens godkendelse.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk