Lukker ned: 200.000 har allerede bestilt denne bil


Ford har valgt at lukke ordrebøgerne for bestillinger på den nye F-150 Lightning.

Hvis Ford var bekymret for, om det nu også var en god idé at sende en elektrisk pickup på vejene, skal de bare kigge i ordrebøgerne. De bugner nemlig.

Faktisk så meget at Ford nu er nødt til at sige stop for forudbestillinger. Produktionen af den nye F-150 Lightning ville ellers ikke kunne følge med.

Det skriver Reuters.Antallet af forudbestillinger har da også ramt 200.000. Langt over de mellem 70.000 til 80.0000 eksemplarer af bilen, som Ford oprindeligt regnede med, at man ville kunne sælge.

Nu siger fabrikken imidlertidig, at man går efter at kunne fordoble antallet af elektriske pikcup inden for et par år. Men lige nu er man altså nødt til at træde på bremsen.

– Vi har været nødt til at stoppe med at tage imod reservationer, fordi vi har så mange, fortæller Jim Farley, som er adm. direktør i Ford, til CNBC ifølge Reuters.

Reklame-video:

1.050 newtonmeter
De, som har været hurtige nok til at bestille en F-150 Lightning, har kunnet vælge mellem to batteripakker. Med den almindelige batteripakke siger Ford, at den nye pickup vil kunne køre op til 370 kilometer på én opladning, mens der er 470 kilometers rækkevidde at komme efter i det større batteri.

Uanset batteriets størrelsen har elmotoren 563 hestekræfter og 1.080 Nm. Ford siger selv, at batteriet vil kunne lades fra 15 til 80 procents kapacitet på 41 minutter.

De første eksemplarer af F-150 Lightning leveres efter planen engang i løbet af næste år.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk