Reklame:

Volkswagen lukker bilmærke: Den sidste bil bygges i 2030

Det har længe peget i den retning. Og nu er det sikkert, at Volkswagen trækker stikket på Seat.

Det er slut for Seat. Ikke i morgen og da heller ikke i næste uge. Men i 2030 vil der ikke være mere tilbage af det spanske bilmærke. De skal i hvert fald ikke længere producere biler i Spanien.

Det skriver Autocar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tidligere på måneden fortalte Seat selv, at man ville facelifte modellerne Leon, Arona og Ibiza. På den måde vil bilerne kunne holde sig aktuelle på markedet i en periode på fem til seks år endnu. Men så er det altså også slut.

For den spanske mærke fortsætter ikke med at ‘bare’ at bygge elbiler til private. Som bilmærke køres Seat helt i graven. Til gengæld genopstår navnet Seat som en mobilitetstjeneste.

LÆS OGSÅ: 8 biler beslaglagt og 332 sigtet efter lovligt biltræf

En delebils-tjeneste i stil med dem vi kender herhjemme bliver i stedet mærkets fremtid. Seat tester angiveligt allerede mulighed i Barcelona. Helt op i røg går Seat eller Sociedad Española de Automóviles de Turismo dog ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

For søstermærket Cupra, som opstod i 2018, rør Volkswagen-koncernen ikke ved. Tværtimod vil Cupra over de næste år blot udvide sit modelprogram. Derfor ved vi heller ikke endnu, om lukningen af Seat vil betyde fyringer inden for koncernen.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?