Lovende nye Formel 1-kørere

Der sker hele tiden spændende nye udviklinger i Formel 1-sporten. Foto: © HAAS F1 TEAM
Der sker hele tiden spændende nye udviklinger i Formel 1-sporten. Foto: © HAAS F1 TEAM

Formel 1 er en enormt spændende sport at følge med i både når det kommer til kørerne, holdene, udviklingen både i biler og teknologi og alt det andet, der følger med i sporten. Der sker så meget på det teknologiske plan med bilerne og det stiller større og større krav til kørerne og deres teams. I denne artikel skal vi se på de forskellige kørere, der er relativt nye i spillet og som måske lige er på vej ind i sporten og vi skal se på, hvad de kan bringe til de forskellige hold og på banen.

Mick Schumacher

Vi starter med et navn, der for de fleste nok er rimelig velkendt uanset om man følger med i Formel 1 eller ej. Det er nemlig Mick Schumacher, som er søn af den kendte racerkører Michael Schumacher. Den unge Schumacher startede sin karriere allerede tilbage i 2008, hvor han kørte under navnet Mick Betsch. Betsch er hans mors navn, som han valgte at køre under for at undgå opmærksomhed på grund af sin kendte far.

Han startede i karting-sporten, hvor han klarede sig virkelig godt. I slutningen af 2014 begyndte han at køre Formel 4 for Jenzen Motorsport og i 2016 rykkede han op i Formel 3-serien, hvor han kørte for Prema Powerteam. I 2019 rykkede han op i Formel 2 sammen med Prema Powerteam. I starten af 2019 annoncerede han, at han rykker op i Formel 1 sammen med Ferrari – det samme hold, som hans far kørte med. I 2021 rykkede han fra Ferrari over til Haas, hvor han nu kører sammen med vennen Nikita Mazepin.

Mick Schumacher er stadig ung og med det talent, han allerede ligger for dagen, så skal vi regne med at se store ting fra hans side, og hvis man følger med og er interesseret i at lære mere om odds, så kan man finde en Formel 1 odds guide og lære, hvordan man kan vurdere de forskellige kørere og løb.

De danske Formel 1-håb

De nye kørere sætter nye standarder for sporten. Foto: © HAAS F1 TEAM
De nye kørere sætter nye standarder for sporten. Foto: © HAAS F1 TEAM

Hvis vi vender blikket mod Danmark, så har vi også mange lyse håb i motorsportverden. Der er selvfølgelig Kevin Magnussen, som vi alle kender, men kigger vi ned i Formel 2-serien på de kørere, der i løbet af den nærmeste fremtid kan komme op i Formel 1, så finder vi Christian Lundgaard. Han er tilknyttet Renault Sport Academy, som er Renaults eget talenthold, hvor de udvikler fremtidige kørere. Lundgaard viser et enormt stort potentiale og der går nok ikke længe, før vi ser ham køre Formel 1 sammen med de store.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I samme ombæring finder vi også danske Frederik Vesti. Vesti kører også Formel 2 og han kører for det franske hold ART Grand Prix. Målet for Vesti er selvfølgelig også at komme til at køre Formel 1-løb og med hans engagement, drive og hans meget tætte samarbejde med Mercedes AMG F1 og deres ambitiøse arbejde med lovende, nye kørere, så er det et mål, han nok snart skal nå.Det kan være svært for danskere at bryde igennem i Formel 1 og det er faktisk kun Kevin Magnussen, der virkelig har fået succes i branchen, men disse nye kørere, der er på vej op har masser af potentiale for at nå virkelig langt, hvis de kan opretholde deres træning, deres gå-på-mod og deres drive og tørst efter succes.

En spændende og lys fremtid

Der bliver med andre ord virkelig lagt meget arbejde i disse nye kørere og samtidig med, at teknologien og bilerne hele tiden udvikles i nye, spændende retninger, så tegner det lyst og lovende for fremtidens Formel 1.

 

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk