Reklame:

Lovede hyperbil med 1.400 hestekræfter – nu skal den ikke bygges alligevel

Mærket, der for nylig er kommet til Danmark, vil alligevel ikke bygge superbilen i Italien.

Hvis Silk-FAW Automotive ikke siger dig noget, er du tilgivet. Bag bogstaverne gemmer der sig et italiensk-kinesisk bud på en hyperbil kaldet Hongqi S9. Men ovenpå det senest nyt fra den kant kan vi vist godt trække alt italiensk ud af projektet.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: 9 ud af 10 bilister tør ikke købe disse biler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ifølge Reuters vil Silk-FAW Automotive nemlig alligevel ikke bygge Hongqi S9 i Italien. Heller ikke selvom skulle bygges en fabrik til 1 milliard euro svarende til 7,4 milliarder danske kroner i den italienske Emilia-Romagna.

Her har blandt andre Ferrari, Maserati og Lamborghini hjemme i forvejen. Det er angiveligt juridisk tovtrækkeri der skrinlægger projketet. De italienske domstole er ikke meget for aftalen bag projektet, som den italienske regering ellers har lovet at støtte med 38 millioner euro.

Designeren har tegnet den første Audi R8
Hongqi S9 blev for første gang præsenteret som koncept helt tilbage i 2019. Dengang lovede folkene bag en V8-motor med dobbelte turboer og ‘mindst 1.400 hestekræfter’. Man havde endda hyret Walter De Silva til at slå stregerne i designet.

Walter De Silva er ikke en ‘Hr. Hvem som helst’. Han har biler som den oprindelige Audi TT, og R8 på CV’et. Han er også manden bag Lamborghini Egoista.

Reklameblok:
Men nu hænger hans bud på en bil med topfart på ‘mere end 400 km/t’ og 0-100 km/t-tid på 1,9 sek.’ i en meget tynd tråd.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?