Lov vedtaget: Nu kan politiet tage din bil – også selvom du ikke har kørt den

Vanvidsbilist

Den omdiskuterede lov om vanvidsbilister og konfiskering af biler er netop vedtaget i Folketinget.

I går har et bredt flertal i Folketinget vedtaget en stramning af færdselsloven, som skal gøre det muligt for politiet at konfiskere vanvidsbilisters biler. Og det gælder også, selvom bilen er leaset eller er ejet af en anden end den person, som sad bag rattet på gerningstidspunktet. Det skriver DR.dk.


Så nu skal du altså til at tænke dig om, inden du låner din bil ud. For du risikerer at miste din bil, hvis føreren vurderes som vanvidsbilist bag rattet af din bil.

Folketinget har allerede forhøjet straffen, så vanvidskørsel med efterfølgende trafikdrab kan straffes med op til tre år og ni måneders fængsel. Det er mere end en fordobling i forhold til de tidligere regler.


Straffen for det, som kaldes ‘uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel’, blev også sat op med 100 procent.

Den nye lov om konfiskering af biler er gældende fra 31. marts 2021.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk