Lotus bygger Bond-inspireret ‘one off’-Evora med 410 hk

James Bond 8

Lotus er for første gang i næsten en menneskealder igen begyndt at tjene penge på deres biler. Og nu fejrer fabrikkens custom-afdeling Lotus Exclusive mærkets filmhistorie med inspiration fra James Bond-filmen ‘The spy who loved me’ og Esprit S1.

Det er i år 40 år siden, at føromtalte Bond-film havde premiere i biografer verden over, hvilket ikke er gået Lotus’ næse forbi. Anledningen bruger den Norfolk-baserede sportsvognfabrik på at bygge blot ét eksemplar af deres 3.5 liters, seks-cylindrede Evora Sport 410 kraftigt inspireret af deres Esprit S1, der i ’70’er Bond-filmen gav den som amfibiekøretøj.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

I forvejen er produktionen af Evora Sport 410 stærkt begrænset til blot 150 eksemplarer, som Lotus hævder hurtigt krydses af i fabrikkens ordrebøger.

Lotus-CEO Jean-Marc Gales siger om bilen:
– Så mange af os husker virkningen, Lotus Esprit havde, da den medvirkede på det store lærred i The Spy Who Loved Me. Det minde ønskede vi at ære med en speciel-udgave Evora Sport 410. Det er den perfekte hyldest til sådan en indflydelsesrig Lotus, men hvor teknologien i dag gør en verden til forskel i form af bilens evner og præstationer. Ekstremt hurtig og adræt får Sport 410 konkurrenternes biler til at se overvægtige og underdimensioneret ud.

POTENT LETVÆGTER
Bilen vejer blot 1.280 kilo og accelerer ligesom den almindelige Sport 410 fra 0-100 km/t på 3,9 sekunder. De 410 hestekræfter følges ad med 420 newtonmeter, der er til rådighed ved 3.500 omdrejninger. Med sin avanceret aerodynamik leverer bilen op til 64 kilo downforce. Der er dermed lagt krudt nok i kanonen til sjov på både bane og offentlig vej.

For at holde vægten skak har en flod af kulfiber selvfølgelig oversvømmet Lotus’en. Bagklappen er eksempelvis udført i ét stykke af det bomstærke men fjerlette materiale. Tag, spejle, frontlæbe og bagerste diffuser følger samme mønster. Letvægtskomponenterne reducerer ikke blot bilens egenvægten, men medvirker også til at sænke tyngdepunktet, der sammen med en rekalibreret undervogn giver føreren bedre kontrol over Evora 410.

Rap, lille sag, der vil begå sig legende let til en trackday.

SE EVORA I GALLERIET HERUNDER
James Bond 1


Reklame: