Løj for investorer: Elbil-virksomhed får kæmpe bøde


Nikola Motors blev kaldt for det nye Tesla, da mærket blev grundlagt i 2014. Siden har selskabet levet en noget omtåget tilværelse, og nu venter en kæmpe bøde.

Nikola Motors var kortvarigt mere værd en Ford, sådan er det ikke i dag. Og nu skal elbilsproducenten tilmed af 125 millioner dollars svarende til 823 millioner kr. i bøde.

Det er resultatet af et forlig, som Nikola har indgået med de amerikanske myndigheder, efter at mærket blevet taget i at vildlede i sine investorer.

Det skriver finans.dk

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det er en række utilfredse investorer, som i første omgang henvendte sig til de amerikanske finansmyndigheder. Investorerne mente, at Nikola havde ført dem bag lyset ved at lyve om, hvor langt fremme man var med udviklingen af lastbiler, som skulle kunne køre på el og brint.

Topchefen lovede og lovede
I 2016 sagde daværende topchef Trevor Milton, at mærket var på vej med de første fem fossilfrie lastbiler. Siden hævdede han, at Nikola kunne skaffe brint uhørt billigt.

Ingen af delene er siden sket. Trevor Milton er da også fortid i firmaet. Og Nikola har indrømmet at have vildledt sine investorer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Da Nikola blev børsnoteret i sommeren sidste år, var det til en værdi af mere end 70 dollars pr. aktie. I dag er værdien nede under 9,5 dollars.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk