Lille Peugeot trak varebil på motorvej – ingen havde kørekort

Politi
Foto: Rigspolitiet

Stort set intet var i orden, da en patrulje stoppede en bugsering på Vestmotorvejen onsdag aften.

Ved rastepladsen Antvorskov Nord foregik stort set intet efter borgen, da en politipatrulje stoppede en ‘lille Peugeot’, der var godt i gang med at bugsere en varevogn.

Føreren af Pegeout’en, en 32-årig mand fra Slagelse, viste sig også at være ejeren af varevognen. Det blev dog før slemt for ham, da politiet opdagede han intet kørekort havde.

Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Desuden bliver ejeren af Peugeot’en – en 65-årig mand ligeledes fra Slagelse – sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.Bødeskrivelserne stoppede dog ikke der. For da patruljen henvendte sig til manden bag rattet af den bugserede varevogn, viste han sig heller ikke at være i besiddelse af et kørekort.

Det var han tidligere blevet frakendt, og han har ikke siden generhvervet det. Føreren af Pegeout’en blev altså stukket enndu en sigtelse.

Bødestørrelserne er ikke oplyst. Men bare det at blive taget uden kørekort koster 7.000 kr. i førstegangs-tilfælde. Billigt slipper trekløveren fra Slagelse altså ikke.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk