Lewis Hamilton riskerer at blive udelukket fra Formel 1


Han vil under ingen omstændigheder tage sin smykker af. Og så må han – måske – overlade sin Mercedes-racer til en anden i weekend.

Lewis Hamilton har fået flere advarsler. Faktisk har han også fået dispensation. Men nu risikerer den syvdobbelte verdensmester at blive udelukket fra et Formel 1-løb. Og det endda på sin egen hjemmebane. Silverstone i England.

Sagen er den, at Lewis Hamilton nægter at tage sine smykker af, når han sidder i Mercedes-raceren. Noget Formel 1-reglementet ellers siger, han skal. Både under træning, kvalifikation og løb.

LÆS OGSÅ: Hamilton – “De gamle skal udelukkes fra Formel 1”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Briten fik dispensation fra smykke-reglen i både Spanien og USA. Og i Monaco skulle han have taget sine smykker af. Det valgte han dog at blæse på. Selv forsvarer Hamilton sig med, at ‘det gør alle’. Altså ignorerer reglen.

– Reglen blev indført i 2005, og vi har alle (kørere, red.) haft smykker på gennem hele vores karriere i Formel 1. Det har ikke været noget problem før i tiden, og der er ingen grund til, at det bliver et problem nu.

Ses vi til Auto Show?


Når denne artikel publiceres, er der stadig en lille time til første træning på Silverstone. Det er endnu ikke klart, om Lewis Hamilton får til at ignorere smykkereglen igen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk