Lewis Hamilton har solgt sin Zonda – “Jeg kører kun elbiler”


Verdensmesterskabet røg på allersidste omgang af Formel 1-sæsonen, men det er næppe derfor, at Sir Lewis Hamilton nu har solgt sin specialbyggede Zonda.

– Jeg kører ikke i nogen af de biler, jeg ejer, længere. Jeg kører kun i min (elektriske, red.) Mercedes EQS.

Sådan sagde den syvdobbelte Formel 1-verdensmester sidste år i et interview med nyhedsbureauet Reuters. Men så sent som i august i år blev den nyslåede engelske ridder set cruise rundt i sin V12-motoriserede Pagani Zonda i Monaco.

Om det er for at leve op til sit eget løfte, skal vi ikke kloge os på, men i hvert fald har Sir Lewis Hamilton, som han nu retteligt skal tituleres, solgt sin specialbyggede Pagani Zonda.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Hamilton: Den kører forfærdeligt
Bilen bærer tilmed hans initialer. Det fulde modelnavn er nemlig Pagani Zonda 760 LH. Et bæst med 7,3-liters AMG-udviklet V12-motor og 760 hestekræfter gennem en sekstrins manuel gearkasse.

En bil, som den syvdobbelte verdensmester i øvrigt synes, kører frygteligt. Selvom han i sin tid – omkring 2014 – betalte et sted mellem 1,3 og 1,7 millioner euro for at få den bygget fra bunden. Zonda’en her er nemlig ikke bare en allerede eksisterende bil, som blev bygget om efter Hamiltons ønsker.

Den står, som da den trillede af Pagani-fabrikkens samlebånd. Eftersigende har den nye ejer fået bilen leveret med under 1.000 kilometer på klokken. Hvor meget vedkommende har betalt for den, melder historien ikke noget om. Men Zonda’er er kun steget i værdi, siden Hamilton købte sit eksemplar.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk