Leasing: Derfor skal du ikke eje din bil

Drømmer du om at få fingrene i en dyrere bil, eller skifter din smag i biler for ofte til at eje? Så bør du klart overveje at lease din næste bil i stedet for at købe den til fuld pris. Med de mange forskellige leasingtyper, du kan vælge imellem, er der næsten en, der vil fungere for alle – hvad end, du ønsker at køre i Porsche til privatbrug, eller du vil prøve så mange modeller som muligt. Læs videre og bliv klogere på, om leasing er noget for dig.

Skift bilen ud så tosset, du vil

Stod det til de fleste bilentusiaster, så skiftede de model, som kvindelige atleter skifter sports BH – men skal du betale den fulde købspris for din nye bil hver gang, bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. Heldigvis betyder det på ingen måde, at det ikke kan lade sig gøre. Der er stadig håb for bildrømmen – du skal bare lease bilen i stedet. Når først, du slipper trangen til at eje alle dine ting, åbner der sig en helt ny verden af muligheder.

Vælger du f.eks. at privatlease din næste bil, hænger du kun på den i en leasingperiode, der som regel er på 1-3 år. I visse tilfælde kan denne også komme helt ned på 6 måneder. Ønsker du at opsige bilen før tid, er der ganske vidst ofte en minimumsperiode, du lige skal overskride først – men herefter er du frit stillet til at levere bilen tilbage og skifte den ud, som du lyster.

Få råd til vildere bilmodeller

Nu vi er ved dine muligheder for at skifte bilen ud, så er leasing en smart måde at få fingrene i nogle spændende modeller på. Som beskrevet ovenfor, så binder du dig med mange leasingtyper ikke til bilen, når først leasingperioden er overstået eller opsagt – medmindre der er tale om finansiel leasing, hvor du kan være forpligtet til at finde bilens næste ejer og/eller ikke kan opsige den før tid.

Men vælger du i stedet en leasingtype som flexleasing, er der kæmpe besparelser at hente, især hvis du leaser en dyr bil. Når du flexleaser, betaler du en lille del af registreringsafgiften hver måned – i stedet for den heftige sum, du ville skulle hoste op med, hvis du skulle købe den fra ny og til fuld pris. Så er den pebrede BMW, Porsche, Audi eller Mercedes pludselig ikke helt så uopnåelig længere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk