Le Mans-hold vil bygge gadebil med 1.000 hestekræfter

Foto: Glickenhaus

Der skal være plads til tre personer på forreste og eneste sæderække.

James Glickenhaus, der er administrerende direktør for Sсuderia Cameron Glickenhaus, fortæller, at hans racerhold arbejder på en gade-godkendt udgave Le Mans-raceren 007 LMH-raceren.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Mercedes dropper også V8-motoren i E 63 AMG

Ifølge bilbyggeren selv er der tale om en bil med 1.000 hestekræfter og i stil med den berømte McLaren F1 træ sæder. Glickenhaus har også sagt, at den nye bil i stil med McLaren F1 vil have føreren placeret i midten af kabinen.

Der er ingen detaljer ude om drivlinjen, men elektrificering er ikke på dagsordenen hos den amerikanske bilbygger. I stedet forventer CarBuzz en V8’er, i stil med den 3,5-liters motor SCG kører Le Mans med.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

De har sagt det før
Der er endnu uvist, hvornår en gadegodkendt 007 er klar. Men ifølge Glickenhaus skrider udviklingen frem som planlagt, og det første eksemplar er angiveligt allerede solgt til en ventende kunde.

Den dårlige nyhed? Der skal kun bygges 25 biler. Hver især kommer de til at koste svimlende 2,5 mio. dollars svarende til 17,3 mio. danske kr. Altså før afgift.

Det er ikke første gang, Glickenhaus lufter tanken om en gadebil. I 2019 James Glickenhaus, at han arbejdede på en bil med 3-liters V6’er. Siden har omverden dog ikke hørt mere til projektet.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk