Lastbilschauffør får bøde på 265.000 kr.


Retten i Roskilde har idømt en chauffør og dennes vognmand en bøde på mere end en kvart million kr.  – der var bøvl med køre-hviletids-bestemmelserne.

En sag, der begyndte, da Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi i en tungvognskontrol rutinemæssigt stoppede en lastbilschauffør tilbage i februar sidste år, har fundet sin afslutning i Byretten.

I lastbilen fandt betjentene store mængder af energidrik, hvilket fik betjentene til at studse over årsagen. Den, skulle det vise sig, fandt man i lastbilens log over køreture de sidste 28 dage.


Ved kontrollen fandt politiet nemlig ‘grove overtrædelser af køre-hviletidsbestemmelserne’, fremgår det af en pressemeddelse.

– Foruden bøden på 265.400 kr. er chaufføren frakendt retten til at køre lastbil samt almindelig bil med stort påhængskøretøj i seks måneder, forklarer specialanklager John Catre Nielsen ved.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk