Lastbilkontrol: Politiet afslører alvorlige fejl og mangler

Fire dages kontrol af tunge køretøjer på Bornholm gav politiet 28 sager om fejl og mangler på køretøjerne. Flere chauffører kørte rundt med bremsefejl og kritiske dækskader.
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi/PR

Fire dages kontrol af tunge køretøjer på Bornholm gav politiet 28 sager om fejl og mangler på køretøjerne. Flere chauffører kørte rundt med bremsefejl og kritiske dækskader.

Tungvognscenter Øst (TCØ) ved Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i sidste uge en kontrol af tunge køretøjer på Bornholm. På fire dage blev det til 28 noterede sager fordelt på 82 kontrollerede lastbiler, busser og påhængs/sættevogne kontrolleret.

Af de 82 kontrollerede køretøjer vurderede politiet, at 37 havde så alvorlige fejl og mangler, at de fik besked på at køre forbi en synshal.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelse.– Der er tale om alvorlige fejl på bremser, kritiske dækskader og alvorlige fejl på den bærende konstruktion på lastbilerne, hvilket kan være yderst farlig for trafiksikkerheden, siger politikommissær Henrik Fobian, der er leder af tungvognskontrollen hos TCØ.

Hovedparten af de kontrollerede køretøjer var udstyret med danske nummerplader. Men det blev alligevel til kontroller af seks udenlandske køretøjer. Udover det tog politiet nummerpladerne fra to påhængsvogne. Fire andre påhængsvogne var ikke indregisteret. Så de har fået kørselsforbud, oplyser politiet.

Vognmændene kan nu forvente bøder i forskellige størrelse afhængig af forseelsen karakter og farlighed.

– Det er alle trafikanters sikkerhed det går ud over, når vejenes tungeste køretøjer ikke er i orden, og det skal ikke kunne betale sig for vognmændene at slække på vedligeholdelsen for at spare penge, siger Henrik Fobian.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk