Land Rover lancerer 007-Defender

Det britiske bilmærke Land Rover har både nye og gamle modeller med i den seneste Bond-film. Derfor lanceres 30 eksemplarer af en særlig '007 Defender'
Foto: Land Rover

Man er vel altid lidt hemmelig agent som britisk bilfabrikant. Det synes Land Rover i hvert fald.

Modsat den hemmelige agent, hvis ypperste formål det er at bevæge sig uset, er Land Rover Defender V8 Bond Edition en bil, du lægger mærke til.

Også selvom Land Rover kun bygger 300 eksemplarer i anledningen af den seneste James Bond-film No Time To Die, som får premiere senere på måneden.

I filmen spiller modellen fra det britiske mærke – der har indiske Tata Motors som ejer – en rolle. Og det skal fejres, synes Land Rover selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Får kæmpe hjul
De 30 biler bygges på henholdsvis 110’eren med fire døre,  og 90-modellen som ‘nøjes’ med tre. Uanset model har alle 30 eksemplarer dog det tilfælles, at de fødes med V8-motor. En klump på fem liter og en ydelse på 525 hestekræfter og 625 newtonmeter.

På den måde går bilen fra 0 til 60 miles i timen (0 til 96 km/t) på bare 4,9 sekunder. Rent godt skuldret af et brød med en kampvægt på 2,1 ton.

Topfarten for det sorte bæst er 240 kilometer i timen. Og det er med de enorme 22″  Luna Gloss Black-aluhjul monteret.  Udover Defenderen optræder to Range Rover Sport SVR, én Range Rover Classic og en Land Rover Series III i den nye Bond-film.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk