Lancia skal køre rally igen – Delta Integrale med 671 hk er klar!

Efter maaaaaange års fravær vender Lancia endelig tilbage til rallyscenen. Denne gang skal elbilen Delta Integrale køre rallycross. 


Lancia er synonym med rally. Eller sådan var det i hvert fald, indtil den dag italianerne forsvandt ud af sporten, da man trak sig fra WRC-mesterskabet efter 1992.

Men nu! Nu er mærket tilbage i rally. Eller det vil sige – det er Lancia snart. For fra næste sæson skal italianerne køre med i FIA-serien World Rallycross Championship.

Men det bliver mere af navn end nogen andet. For Lancia deltager faktisk ikke med en egentlig bil. I stedet kører man med det samme chassis, som alle andre i serien. Det er kun selve udseendet, der må ændres på. Dermed er reglerne ens for alle.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den egentlige Lancia Delta Integrale er først klar i 2024.

Noget af en arv at løfte
Ikke at biler bliver sløve i optrækket af den grund. De vil nemlig allesammen bygge på den sammen teknik fra østrigske Kreisel – nemlig et setup med to elmotorer og firehjulstræk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det, siger FIA, vil give de 14 deltagende biler 671 hestekræfter og 800 newtonmeter. Bilerne vil angiveligt kunne accellere fra 0 til 100 km/t på bare 1,8 sekund.

Det er franske GCK Motorsport, der fra næste år skal køre Lancia i rallycross-serien, og holdet har noget af en arv at løfte. Da Lancia kørte WRC-rally som fabrikshold i de sene 80’ere og tidlige 90’ere, sikrede man sig den ene mesterskabstitel efter den anden. Mellem 1988 og 1992 blev det således til hele fem verdensmesterskaber.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk