Lamborghinis SIDSTE suge-V12’er har 780 hestekræfter


Lamborghinis første gadebil – 350 GT – havde V12-sugemotor, nu lægger fabrikken den mægtige konstruktion i graven. Ultimae er den sidste Aventador.

For et par dage siden skrev vi her på Boosted om et mystisk tweet fra Lamborghini. Nu ved vi præcist, hvad de mener. Aventador LP 780-4 Ultimae bliver mærkets sidste naturligt åndende V12-motor.

Her sætter Bil Magasinet ord på Sant’Agata-fabrikkens afsked med V12’eren.


Lamborghini Aventador Ultimae er Lamborghinis afskedsalut til den V12-motoriserede Aventador.

Det bliver den kraftigste V12’er, Lamborghini har puttet i en Aventador’en med 780 hk – 10 hk mere end den hidtil mest kraftfulde, Aventador SVJ. Det sender den firehjulstrukne superbil fra 0-100 km/t på 2,8 sekunder, 0-200 km/t på 7,8 sekunder og videre til en topfart på 355 km/t.

Aventador LP 780-4 Ultimae, som er bilens fulde navn, vil blive bygget i 600 eksemplarer – 350 coupéer og 250 roadstere. Lamborghini har tidligere på året udtalt, at de ville give V12’eren en behørig fejring, inden de begynder arbejdet med at elektrificere deres modeller.

Den sidste…?
Lamborghini omtaler flere gange bilen som den sidste V12 Aventador, men det er ikke helt tydeligt, om det også er den sidste Lamborghini med V12 – eller endda den sidste Aventador. Tvetydigheden fortsætter i dette citat fra Stephan Winkelmann, der er topchef for Automobili Lamborghini:

– Aventador LP 780-4 markerer den sidste, reneste og evige Lamborghini V12 uden ladetryk. Den giver den grundlæggende oplevelse af 12 cylindre i forhold umatchet design, tekniske løsninger og den mest ophidsende køreoplevelse, og det er den definitive Aventador, der er enden på en æra.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk