Lamborghini vil bruge 13,3 milliarder kr. på elektrificering


Lamborghini åbner pengepungen de næste mange år. Det betyder – også – at der er håb for V12-motoren.

Elbiler eller elektrificering? Det er det helt store spørgsmål i bilindustrien i øjeblikket. Hvis vi da lige trækker de syntetiske brændstoffer ud af ligningen. Hos Lamborghini spiller man med åbne kort. Til Reuters fortæller mærkets administrerende direktør Stephan Winkelmann, at Lamborghini de kommende år vil bruge 1,3 milliarder euro – svarende til 13,3 milliarder kr. – på elektrificering.

For selvom mærket allerede har sagt, at den sidste Lamborghini med ‘ren forbrændingsmotor’ – altså en motor uden batterihjælp – vil blive produceret på fabrikken i Sant’ Agata i år, så er det ikke helt slut for fossilbilen. Langt fra faktisk.

V12’eren er Lambo-DNA
Den store V12-motor er i Lamborghinis DNA, og derfor – og nok fordi der stadig er rigeligt med kunder – vil italianerne holde den på samlebåndet så længe som muligt. Før lød meldingen ellers, at Lamborghini ‘kun’ ville bruge 1,5 millarder euro på elektrificering.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Men nu skal der altså sendes endnu flere penge i den retning. Og med god grund. Lamborghini sælger biler som aldrig før. SUV’en Urus er med over 20.000 biler mærkets mest solgte til dato. Og ordrerne strømmer stadig ind.

LÆS OGSÅ: FDM: Så ‘grønne’ er de grønne biler heller ikke

Ses vi til Auto Show?


Det vilde ved Winkelmanns nye udmelding er faktisk ikke beløbet i sig selv. For det er kun lige nok til at dække udviklingsomkostningerne, siger direktøren. At producere og videreudvikle bilerne vil koste endnu mere.

Apropos V12 og DNA, så skulle Lamborghini efter planen være klar med Aventadorens afløser engang næste. Og bare rolig – den får også gigantisk V12’er på 6,5 liter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk