Lamborghini Terzo Millenio – fremtidens sportsvogn

Lamborghini Terzo Millenio

Dette indhold er sponsoreret

Tesla har i næsten ti år været den eneste leverandør af sportsvogne, der udelukkende drives af en el-motor – men den tid er ved at være forbi.

For i takt med udviklingen og nye teknologier i elektrificeringen af bilerne, er nogle af giganterne indenfor superbiler begyndt at røre på sig. Audi har blandt andet allerede løftet sløret for, at deres produktion af el-biler er en seriøs kandidat til Teslaens dominans på markedet for el-biler. Men nu er endnu en af de største producenter af superbiler kommet med en nyhed, der får bilentuasiaster til at kigge mod elektrificeringen.

Det er Lamborghini og deres nyeste model, som udelukkende er baseret på el som drivkraft i den hurtige og slagkraftige motor. Lamborghini Terzo Millenio er navnet på den første model i elektrificeringen af det italienske prestige-brand. I denne artikel kigger vi på den bil som producenten bag har kaldt fremtidens sportsvogn, og finder ud af, hvorfor det netop nu, at bilproducenterne verden over omstiller deres produktion fra fossile brændstoffer til elektricitet.

Vi kan allerede godt afsløre, at prisen for denne Lamborghini Terzo Millenio er i den dyreste ende, så det nok er de færreste danskere, der nogensinde får råd til underholdning af denne kaliber. Til gengæld er der mange andre måder man kan underholde sig selv på. For eksempel ved at lære at spille kortspillet blackjack  – se regler blackjack via linket her. Det kan være meget fornuftigt at læse reglerne igennem, hvis det er noget tid siden sidst du har spiller blackjack.

Audi, Tesla og resten er bilverdenen er igang med elektrificeringen

Lamborghinis nye el-motordrevede Terzo Millenio er den første sportsvogn fra Lamborghini, der er 100 % drevet via el-motoren i bilen. Bilen har en topfart på 350 kilometer i timen, og derfor er mange interesserede i den nye super-el-bil, som den italienske bilproducent har lanceret.

Lamborghini er dog ikke alene om at producere konkurrenter til Teslas sportsvogne. Faktisk er både Audi, Porsche og BMW samt andre kendte bilmærker allerede igang med elektrificeringen af deres portefølje af biler. Audi har allerede haft e-Tron på markedet et stykke tid, mens BMW har i8, som deres nærmest konkurrent til Teslaerne. Derfor er det også på tide at Lamborghini kommer med deres bud på en elektrificeret superbil. 

Kører fremtidens sportsvogn med el-motor?

Det korte svar er ja. Der er en grundt til at alle fra Volkswagen til Lamborghini i dag har gang i forskning og produktion af biler med el-motor. Vindene blæser nemlig disse veje, og i takt med at flere og flere regeringer verden over pønser på et forbud eller højere afgifter på benzin- og diesel biler, er det en naturlig proces og forretningsmæssig fornuftig beslutning for bilproducenter verden over, at have biler med el-motor klar i deres portefølje. Bæredygtighed, elektrificering og andre af disse ord bliver meget mere bekendt med i de kommende år, når bilbranchen skal give deres bidrage til at hjælpe med den grønne omstiling af verden. 


Reklame: