Lamborghini siger farvel: Det her den sidste bil med V12-motor (næsten…)

Aventador Ultimae har fået en efterfølger. Men ikke – som man skulle tro – i form af en ny model.

Da Lamborghini præsenterede Aventador Ultimae sidste år, forlød det, at bilen ville være en sidste hyldest til mærkets enorme suge-motor. I hvert fald uden hybridhjælp. Men nu får V12’eren lov til at skrige en sidste gang. Og det helt alene.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Le Mans-hold vil bygge gadebil med 1.000 hestekræfter

Det vil sige – der skal bygges to. En coupé ved navn Invencible, og en roadster som folkene fra Sant’Agata kalder Autentica. Begge biler er baseret på Aventador. Men de har fået deres helt egne kulfiber-karosserier.

Kig godt efter og du vil kunne spotte designelementer fra forrige specialmodeller som Sesto Elemento, Reventon og Veneno. Og ja, faktisk også banevåbnet Essenza SCV12.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Begge biler har præcis det samme antal hestekræfter som Aventador Ultimae. Altså 780 styk. Dertil skal lægges 720 Nm som skal igennem den 7-trins automatiserede manuelle gearkasse.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk