Lamborghini lover: Det er slut med disse biler


Lamborghini har på det seneste genoplivet flere af sine gamle modelnavne. Men nu er det slut. 

Der kommer ikke flere retro-inspirerede Lamborghini-modeller med forhistoriske modelnavne. I hvert fald ikke så længe mærkets nuværende chef Stephan Winkelmann sidder på posten.

Den seneste retromodel Countach LPI 800-4 bliver mærkets sidste, lover chefen. Der er bare lige det, at det har chefen loven flere gange.

– Den nye Countach er et unikt eksperiment. Men fordi vi er et lille brand, er vi nødt til at fremad. Vi kan ikke stole på fortiden, og tro at den skaber fremtiden, siger Winkelmann i et interview med Road and Track.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det var ikke de præcise ord, Winkelmann brugte i 2006. Men dengang for 16 år siden, da mærket præsenterede et koncept inspireret af 70’er-superbilen Miura, lovede Winkelmann det samme.

Det sagde han også i g… i 2006
At se tilbage, er ikke noget Lamborghini hverken gjorde eller gør sig i, lød ordene i 2006. Miura-konceptet blev da heller ikke til mere end netop det – en konceptbil. Selvom den faktisk var/er udstyret med en 6,5-liters V12-motor. Oh, how things have changed.. i mangel af et bedre dansk udtryk.

Ses vi til Auto Show?


Der skal bygges hele 125 eksemplarer af den nye Countach. Altså til en pris af 2,6 millioner euro stykket. Omregnet til dansk mønt er det lige knap 20 millioner kr. Selvfølgelig helt uden dansk afgift.

Og så er bilen stadig baseret på den 11 år gamle Aventador-platform. På den anden side er det 20 millioner kr. – pr. bil – Lamborghini kan bruge på udvikling af fremtidens modeller. Og forhåbentlig også på at holde V12-motoren i live så længe som muligt. Hvilket de faktisk har lovet så sent som sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk