Lamborghini laver hybrid med 820 hk fra Porsche

Lamborghini Urus hybrid
Foto: Lamborghini

Vi er blevet lovet en hybrid-version af den store Urus, og nu skulle den være på vej.

Ifølge Car Magazine skulle Lamborghini nu være i gang med at bygge den kommende Urus PHEV. Og hvad betyder PHEV? Det står for plug-in hybrid electric vehicle. Altså en bil med både forbrændingsmotor og en elmotor (hybrid), der kan lade via et kabel (plug-in).


De skriver, at den mægtige V8’er sagtens kan ryge til fordel for en mindre V6-motor fra Porsches hylder. Den går under navnet LK5 og producerer omkring 600 hk, men sammen med en elmotor ryger effekten op på hele 820 hk. Hvilket er rimelig crazy i en stor SUV.

Præcis hvor hurtig den bliver, ved vi ikke endnu. For bilens vægt bliver også forøget med elmotor og tunge batterier. Et gæt er 250 kg ekstra.


Rygterne siger slut 2021 eller start 2022 for lanceringen af noget, vi for få år siden aldrig havde troet var muligt – en Lamborghini med elmotor. Men okay, det er slet ikke så farligt, som det måske lyder – for 820 heste er absolut godkendt!

Lamborghini Urus hybrid
Foto: Lamborghini


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk