Lamborghini: Huracans afløser får mindre end 12, men flere end 6 cylindre


Lamborghini vil endnu ikke præcist sige, hvad de har tænkt sig at lægge i Huracans afløser. Men det burde ikke være svært at regne ud.

Huracan-modellen lever på lånt tid. Efter sigende gemmer fabrikken stadig på endnu en special-version, inden det er helt slut. Hvad angår afløseren, er det begrænset med information.

Det er ikke sådan, at Lamborghini ikke vil sige noget om bilen. Slet ikke. Men det, de vil sige, kommer noget kryptisk ud af munden på mærkets tekniske chef Rouven Mohr. Til AutoExpress fortæller han, at den nye baby-lambo får ‘en unik motor’ og at den ‘får færre end 12 men flere 6 cylindre’.

Fair nok. Det kan også betyde, at Lamborghini går ned i cylinderantal og udstyrer modellen med samme 4-liters biturbo-V8’er som findes i SUV’en Urus. Mere nærliggende er dog tanken om, at Lamborghini gør alt, de kan, for at holde V10-motoren i live.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvis vi skæver til opskriften i Aventador-afløseren, så har vi en ulykkelig bil i vente. Nogle rygter antyder, at Lamborghini ved at sætte lidt strøm til den 5,2-liters V10’er kan opnå en samlet effekt på 850 hestekræfter. Og det uden at anstrenge sig alt for meget.

Sker det, vil den nye baby-lambo uden videre kunne følge med konkurrenterne. Ferraris 296 GTB har eksempelvis kun seks cylindre. Ligesom den må ‘nøjes’ med 830 hestekræfter i alt.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk