Lamborghini har solgt Aventador nummer 10.000


Med fuld dansk afgifter løber den mægtige Lamborghini op mindst i 6,25 millioner kr. – nu runder fabrikken i Sant’Agata en vild milepæl.

Tro det eller ej – Lamborghini har bygget Aventador siden 2011. På de ni år, der er gået siden da, har den store V12-tyr værte en enorm succes for fabrikken.

Så stor at man nu har kunnet sælge Aventador nummer 10.000. Ja, 10.000. Model nr. 10.000 er mere specfikt en SVJ Roadster i Grigio (grå) lak., der skal en tur til Thailand.

Med Aventador ramte Lamborghini da også plet for ni år siden. Den store V12 på 6,5 liter ydede helt fra start 700 hestekræfter, som siden med adskillige specialudgaver blot er blevet til endnu flere hypper.LÆS OGSÅ: Lejede Audi R8 ramte 13 biler og smadrede i to dele

SVJ – eller SuperVeloce Jota – kom til i 2018 og hævede ydelsen i den vilde V12’er til 770 hestekræfter. Men ikke bare det. Med tiden 6 minutter og 44 sekunder satte den store tyr også omgangsrekord på Nurburgringens ‘Nordsløjfe’.

Om Aventador SVJ er den sidste Aventador, ved vi endnu ikke. Men sikkert er det, at vi i Aventador har set den sidste ‘rene’ V12-motor i en Lamborghini. Fremover vil batteripakker skulle hjælpe forbrændingsmotoren fremad.

Ikke noget skidt kompromis hvis du spørger Boosted-redaktionen. For det betyder blot endnu flere hestekræfter, og at flere spektakulære modeller fra Lamborghini kan holde fast i V12’eren.