Lamborghini-boss bekræfter: Den næste Urus bliver en elbil


Stephan Winkelmans ord er lov. I hvert fald hos Lamborghini. Topchefen fortæller, at den nuværende Urus bliver både den første og sidste med forbrændingsmotor.

Lamborghini ikke engang faceliftet Urus’en endnu. Men modellens skæbne er allerede afgjort. Det bliver kun til én årgang med forbrændingsmotoren. Når dens afløser er klar, er elmotoren det også.

Altså er forbrændingsmotoren med de otte cylindre i v-form og de 4-liters slagvolumen snart fortid. Det citerer Autocar Lamborghinis administerende direktør Stephan Winkelmann for at have sagt.

Den ‘miljøvenlige’ Urus forventes præsenteret efter Lamborghinis første egentlig elbil. Og den bil ser først dagens lys i 2028. Så Urus-kunderne med hang til forbrændingsmotorens buldren – som Lamborghini virkelig har mange af i øjeblikket – har forsat nogle år at løbe (og købe) på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Hvad angår den nuværende Urus, så står modellen overfor et facelift. Det er Lamborghini formentlig klar til at præsentere for offentligheden allerede i år. I hvert fald har spionbilleder afsløret et livligt testarbejde med fler sært

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk