Læserbil: Skruetrækker og stilette – hendes Kadett Coupé

Opel Kadett Coupé – årgang 1978 – 186 hestekræfter. Foto: Mads Ovesen

I 2001 blev hun landskendt for på tv at sige, at fart var hendes stof.  15 år senere er hun stadig afhængig – vi kører en tur med Miss Wundergeil i hendes Kadett C Coupé.

NB: Davs du! Artiklen, du nu skal til at læse, er første gang trykt i Boosted Magazine nr. 27. Det var i april 2016.

Her er intet anlæg. Faktisk kunne det ikke være mere ligegyldigt. Vil Joanna høre på andet end den 2,4-liters række-firer ude foran, synger hun Rammstein for sig selv. Hvis ellers hun kan finde et toneleje, der kan overdøve bilens egen rå, men potente skønsang.

Toner hun selv har frembragt hjemme i 6890 Tim, hvor hun bor i et nedlagt mejeri med tilhørende værksted, der rummer alt, hvad et hjerte fyldt med højoktan kan begære.

Trods sine snart 40 år har en Kadett C Coupé linjer, der kunne være tegnet i dag.

Sådan er bl.a. Kadett’ens 3” store rustfrie udstødningssystem i ÆPS-design blevet til. Et foretagende du med garanti ikke har hørt om. Det er nemlig fremstillet eksklusivt til æ’ Kadett af eksmanden Per, der er æ’ smed.

Men der er mere lyd endnu. Hele kabinen er nemlig strippet ned til kun at indeholde det mest nødvendige, så vægten kan komme så tæt på det absolutte minium som muligt.

De udbyggede bagskærme gør røven af Kadetten lidt bredere og mere potent at se på – fedt og gennemført.

Ordet ’komfort’ har i hvert fald ikke stået nogen steder i den Haynes-manual, som nu, hvor vi tænker bedre efter, nok overhovedet heller ikke findes i en udgave om Kadett’er i racer-trim.

DTM-tankdækslet er fra en motorcykel og en smuk detalje på den gamle bil.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: