Læserbil: Simons kompressor-corolla har 309 hk

Foto: M. Ovesen. Corolla AE86 – Årgang 1987 – kompressor – 309 hk

HACHI-ROKU – THE EIGHT SIX kaldes den i Japan. En Corolla AE86 har længe haft kultstatus, og vi har fundet et enestående eksemplar hos den unge mekaniker, Simon.

NB: Dav du. Artiklen, du nu skal til at læse, har vi fundet i vores enorme læserbilsarkiv. Hvilket betyder, at artiklen første gang er trykt i Boosted Magazine nr. 09 – det var i oktober 2014.

Kærlighed ved første blik var det absolut ikke. Da Simon ville sælge sin daværende BMW M3, var der lidt langt mellem køberne. Derfor slog han til, da handlen kunne gå i hus med en sum penge og en Corolla AE86 i bytte.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Simons navn har indtil dengang mest prydet en del registreringsattester med BMW-navnet på, men nu stod han pludselig over for en udfordring. Handlen foregik nemlig samme dag, som et stort BMW-træf hos KOED, hvor Simon og hans kammerater skulle pryde pladsen med deres BMW-samling. 

– Dengang var Corollaen meget standard, og lignede noget min morfar ville elske. Jeg troppede dog op til træffet og blev tvunget til at parkere på p-pladsen. Modtagelsen i vennekredsen var ikke just varm, og jeg frygtede endda, at jeg skulle ud og få mig nye bekendtskaber. Det fik dog hurtig ende, for da AE86´eren fik lov til at strække benene mod de 6-cylindrede BMW‘er, måtte de vantro venner langsomt, men respektfyldt overgive sig, griner Simon.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk