Peters 16,4-liters Corvette – den vildeste læserbil nogensinde

Tekst og foto: Kasper Erling

For 30 år siden købte Peter Thau en Corvette og drømte om at bygge verdens største big block-motor til den. Den drøm er nu blevet til virkelighed! De rå tal lyder sådan her: 1.001 cui – 16,4 liter – ingen trykladning – og 1.600 hk ved speederen halvt nede!

NB: Dav du. Artiklen, du nu skal til at læse, har vi fundet i vores enorme læserbilsarkiv. Historien om Peters vanvittige ‘Vette’ indtog forsiden af Boosted Magazine nr. 20. Det var i september 2015. Go’ læselyst!

Tilbage i 1963 holdt Martin Luther King sin nu så berømte tale, hvor han sagde “I have a dream”. Han talte om sine drømme om en mere retfærdig tilværelse for det sorte undertrykte folk i USA. En drøm, der endte med at koste ham livet, da han blev skudt i 1968.


Men 1968 var også året, hvor Chevrolet præsenterede tredje generation af Corvette. Og lige netop den model skulle vise sig at blive noget ganske særligt for en mand fra Nordsjælland i Danmark. En mand, som også havde en drøm, der skulle vise sig at tage mange år, før den blev til virkelighed.

SKUDT I US-BILER
Okay, måske ikke helt så historieskabende en drøm som Luther King havde i 60’erne, men for os bilentusiaster, er det nu tæt på. Manden hedder Peter Thau, og tilbage i 1985 var han bare 25 år gammel og allerede helt skudt i amerikanske biler.

VIL IKKE EJE ANDET!
– Jeg har alle dage haft USA-biler i garagen, og jeg vil aldrig have andet. Jeg kan bare enormt godt lide at sætte dem fint i stand – ja, nogle gange er det bedre end faktisk at køre i dem, forklarer Peter.

I 1985 fik han mulighed for at købe en Corvette fra 1968, og den havde han en ganske særlig plan med.

– Tallet 1.001 er for mig meget fascinerende. Først som en del af mit telefonnummer og senere som min drøm om en motorstørrelse, siger Peter.

Peter har bygget bilen med tanke på, at den skulle kunne køre på gaden. Det kan den også godt, men banerne er nok der, hvor den har det bedst. Derfor bremseskærmen

Mon ikke at Peters mor har læst ’1.001 nats eventyr’ for ham som barn? Vi tror det.

Peter kom altså på en vild idé, der udviklede sig til en stor drøm. Drømmen gik ud på at bygge en big block V8-motor på 1.001 kubiktommer, som i princippet skulle kunne ligge i en gadebil. Kubiktommer er det, som amerikanerfolket betegner cui (cubic inches).

De enorme drag-hjul er så store, at de ville blive svære at afmontere på den lave karosse. Så Peter har lavet en smart system, så hele bagenden tippes op. Genialt!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre