Læser brokker sig over støtte til ræs i Aarhus – men løbet får ikke en krone

En læser af Aarhus Stiftidende har absolut ikke lyst til at se sine skattekroner gå til Classic Race Aarhus - men avisen giver læseren tørt på, arrangementet får én eneste kommunal krone i støtte.
Foto: Craa.dk/presse/

En læser af Aarhus Stiftidende har absolut ikke lyst til at se sine skattekroner gå til Classic Race Aarhus – men avisen giver læseren tørt på, arrangementet får ikke én eneste kommunal krone i støtte.

I den forgangende weekend var der Classic Race i Aarhus. Og det huede bestemt ikke alle. I hvert fald ikke blandt Aarhus Stifttidendes læsere. Her brokkede en unavngiven kvindelig læser over den kommunale støtte til arrangementet.

Eller rettere: det troede hun, at hun gjorde. For Classic Race får ikke en krone i støtte af Aarhus kommune for at komme til byen, skriver avisen.

I sit spørgsmål til at avisen lægger kvinden ikke skjul på, at hun absolut ikke vil se sine skattekroner gå til motorløb. Problemet – om man vil – er bare, at det gør de heller ikke.Ikke længere i hvert fald.

– Da ideen med Classic Race opstod, støttede kommunen initiativet fra Sport Event Aarhus og fra Eventpuljen. Men forudsætningen for kommunen – hvilket samtidig var ønsket fra initiativtageren Niels Brøchner – var, at arrangementet skulle kunne finansiere sig selv uden offentlig støtte, siger Aarhus Kommunes eventchef, Jørn Sønderkjær Christensen.

Kommunen hjælper – ikke!
I alt fik Classic Race 925.000 kroner i kommunal støtte mellem 2010 og 2013, viser avisens opgørelse. Men siden da er der altså ikke havnet én eneste krone fra kommunen i Classic Races’ lommer.

Heller ikke andre steder har kommunen hjulpet. Hverken med arbejdskraft eller hjælp til oprydning eller vedligehold under afviklingen af arrangementet.

– I tilladelsen til at afholde Classic Race Aarhus er arrangøren forpligtet til at betale, hvis fliser, træer eller andet bliver ødelagt, siger Kim Gulvad Svendsen, bylivschef i Teknik og Miljø, til avisen.

Eventchef Jørn Sønderkjær Christensen er da også glad for at Classic Race holder til i byen.

– Vi synes, at det er et fint initiativ og et godt event for byen. Arrangementet har normalt mere end 35.000 gæster, der får sig en rigtig god eventoplevelse, og arrangementet tiltrækker også mange mennesker udenbys fra. Arrangementet har desuden et særligt fokus i forhold til børns trafiksikkerhed, og formålet er ikke kommercielt, lyder det.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk