Kvinde opgav falsk navn – fik beslaglagt bil

En kvinde oplyse en falsk identitet, da hun tirsdag aften blev stoppet i bil i det centrale Aarhus
Arkivfoto: presse-fotos.dk

En kvindelig bilist opgav et andet navn og personnummer, da hun tirsdag aften blev stoppet af politiet i Aarhus. Det endte med at koste hende bilen.

Flere billeder: presse-fotos.dk

En rutinekontrol i det centrale Aarhus udviklede sig for en 19-årig kvinde til noget af et mareridt. Ved 22-tiden tirsdag aften opdagede en patrulje kvindens bil, som de gerne ville se nærmere på.

Det skriver Stiften.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det med god grund skulle det vise sig. For da betjentene spurgte efter et kørekort, oplyste kvinden, at hun ikke havde det på sig. Hun oplyste dog et navn til betjentene og blev sigtet for ikke at have medbragt kørekortet.

En overtrædelse af færdselsloven, som løber op i en bøde på 500 kr. Og der kunne historien være endt. Det gjorde den bare ikke.

Hash og nøgler
For patrulje valgte at dobbelttjekke kvindens identitet. Det gjorde de med en række kontrolspørgsmål, som kvinden dog kunne svare korrekt på. Herpå henvendte betjentene sig til bilens øvrige passagere – en 20-årig mand og en kvinde på 19 år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kvinden havde en del hash og skunk på sig, nogle salgsposer og et kontantbeløb, oplyser politiet. Hun blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på videresalg.

Hvad angår den 20-årige mand nægtede han i første omgang at være besiddelse af noget ulovligt. Det viste sig dog ikke at være helt rigtigt, da betjentene også fandt narko, der hvor han havde siddet i bilen. Manden blev derfor også mødt med en sigtelse for narkobesiddelse.

Fastholdt en andens identitet
Da politiet ville tjekke, hvem der ejede bilen, patruljen havde stoppet, viste den sig at tilhøre en 18-årig. Billedet af kvinden stemte overens med føreren af bilen. Kviden fastholdt imidlertid den identitet, hun havde opgivet i første omgang.

Navnet og personnummeret tilhører dog en 21-årig kvinde, som ikke var med i bilen. Først da betjentene konfronterede kvinden med det billede, de havde af hende, ville hun indrømme, at identiteten var falsk.

Hun forklarede, at hun havde brugt en andens identitet, fordi hun intet kørekort havde. Hvilket endte med at koste hende en sigtelse for at udgive sig for at være en anden. Ligesom hende bil blev beslaglagt, hvilket den gjorde, fordi det er fjerde gang i år, hun stoppes uden kørekort.

En dommer skal nu se på, om bilen kan konfiskeres.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk