Kvinde kørte ind i vejskilt – nu vil politiet have en andens bil

Billedet har ikke noget med den omtalte sag at gøre. Arkivfoto: presse-fotos.dk

Faktisk har politiet allerede snuppet bilen, som kvinden i øvrigt slet ikke måtte køre.

Selvom klokken kun var syv om morgenen, havde en kvinde mandag i denne uge fået alt for meget at drikke. Så meget at politiet nu betragter hende som vanvidsbilist. Forud for sin anholdelse slingrede den 48-årig rundt i en varevogn ad ad Havnevej i Grenaa.

Kort efter sluttede turen dog brat, da kvinden ville foretaget et skarpt venstresving. Her røg varevognen ind over en fortovskant og direkte ind i et vejskilt. Hvilket et vidne så. Men den berusede kvinde havde ikke meget lyst til at tale med vidnet.

Det lykkedes dog det mandlige vidne at få fravristet kvinden bilnøglerne. Dem – og kvinden – holdt han øje med, indtil politiet var fremme på stedet. Her viste det sig, at kvinden var så påvirket af alkohol, at politiet kunne sigte hende for vanvidskørsel. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Meget andet end bilen var der imidlertid ikke at hente for politiet. Kvinden er nemlig for længst frakendt kørekortet administrativt. Bilen tilhører i øvrigt ikke den 48-årige kvinde. Ejeren er i stedet en 60-årig mand, som senere på dagen blev sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort.  Alene det koster 2.000 kr. i bøde.

Bøden for spirituskørsel slår dog meget hårdere i kvindens tilfælde. Ifølge Rådet for Sikker Trafik koster promillekørsel i den størrelsesorden 3 år uden kørekort, 20 dages betinget fængsel samt en bøde på en månedsløn i nettokroner.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk