Kvinde idømt fængselsstraf – sådan snød hun med kørekortet

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Gør hun noget lignende igen, venter der en ubetinget tid bag tremmer for en bare 17-årig kvinde fra Esbjerg.

En aften i maj festede en 17-årig kvinde fra Esbjerg sammen med nogle venner, og da de alle ville videre på diskotek i byen, tog den 17-årige en beslutning, som i denne uge kostede hende en betinget fængselsstraf.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Som den eneste i venneflokken, der endnu var fyldt 18 år, tog den unge kvinde chancen og rettede fødselsdags-datoen i sit kørekort med en tusch. “Rettelsen” var dog så dårligt udført, at den var tydelig for en dørmand som tilkaldte politiet.

Hændelsen udviklede sig en sigtelse og senere tiltale for dokumentfalsk. I denne uge fald dommen, der lyder på 14 dages betinget fængsel. De næste fem år må den unge kvinde desuden leve med en plet for dokumentfalsk på straffeattesten. Syd- og Sønderjyllands Politi omtalte selv sagen i begyndelsen af maj.

Med den 17-årige kvinde som eksempel advarede politikredsen andre unge mod at begå dokumentfalsk for en enkelt aften i byen.

Reklameblok:Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk