Kvinde holder i benzinkø ‘fordi det gør alle andre jo!’


Briterne mangler benzin, fordi det er svært at få lastbilchauffører nok til bringe vare ud i landet. Men nogle bilister er hoppet med på den helt forkerte vogn.

I et interview har en kvinde på en engelsk tankstation indrømmet, at hun ‘kun holder i kø, fordi alle andre gør det’.

At mange briter i øjeblikket holder i kø til benzin- og dieselstanderne landet over skyldes manglen på lastbilchauffører. Det gør det nemlig svært at få bragt alt fra brændstof til madvarer ud til befolkningen.

Og “manglen” får mange til at ty til panikkøb.Sky News har interviewet folk, der mere eller mindre i panik holdt i kø for at sikre sig nogle af de brændstofdråber, de mener mangler. En kvinde i køen havde dog tilsyneladende ikke nogle større bekymringer. Andet end hun var faldet for lemmingeffekten.

– For at være helt ærlig holder jeg kun i kø, fordi alle andre holder i kø. Jeg skal bruge lidt  benzin. Hvis jeg løber tør, ved jeg ikke, hvordan jeg skal komme på arbejde, fortæller hun TV-stationen.
Herpå fortæller reporteren kvinden, at myndighederne har sagt, at der faktisk ikke er en mangel på benzin. Den har folk selv skabt, fordi de panikhamstrer.
Også selvom de ikke har brug for det.
Til det svarede kvinden:

– Okay, jamen. Hvad gør jeg så, hvis jeg har brug for benzin, når min bil løber tør?

Shell, ExxonMobil og andre britiske benzinselskaber har da også sagt, at manglen på benzin ikke er et nationalt problem i England, og at den nuværende situation skyldes et kraftig stigning i den generelle efterspørgsel.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk