Kun sket få gange før – nu er diesel markant dyrere end benzin

Foto: presse-fotos.dk

Mandag kan du få benzin til under 15 kr. literen. Det samme gælder ikke diesel. Og det er højst usædvanligt.

Brændstofpriser er ligesom snart sagt alt andet i øjeblikket noget underligt noget. Alligevel er prisforskellen med diesel og benzin ekstra bemærkelsesværdig. Det er nemlig kun ske få gange før, at dieselen som nu er dyrere end benzinen.

Lige nu viser tal fra Drivkraft Danmark, som overvåger brændstofprisernes udvikling herhjemme, da også, at dieselen er langt den dyreste. Noget der kun er sket gange få gange de sidste tyve år. Det skriver TV2.

Lige nu siger gennemsnitlige literpris, som benzinselskaberne udregner hver dag, at diesel fås for 16,59 kr. literen. Mens benzinen koster 16,39 kr literen. I praksis kan prisen ved pumperne dog være endnu vildere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Mandag eftermiddag kostede en liter benzin i Nørre Lyndelse på Fyn 14,89 kr. Mens dieslen med 15,69 kr. var tæt på én kr. dyrere literen.

Den højere pris på diesel skyldes ifølge flere eksperter i råstoffer, at der virkelig er rift om produktet i øjeblikket. Blandt andet fordi gas er blevet ekstremt dyrt at fyre med. Det har nemlig fået flere til at varme om med dieseldrevne generatorer.

– Vi kan komme til at se nogle dieselpriser, der stikker fuldstændig af, hvis det sker. For mig at se er den nuværende situation egentlig bare de indledende knæbøjninger, siger Peter Rasmussen, der er brændstofs-ekspert hos Circle K, til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk