Kritiserer Formel 1 – “De biler er en sikkerhedsrisiko”

Foto: LAT Images

Mercedes’ George Russell lægger ikke fingre imellem i sin kritik af Formel 1-bilerne, som den unge brite mener efterhånden vejer alt for meget.

Det kan godt være, han sidste sæson fik heltids-debut for et af de mest vindende hold i Formel 1. Men i 2022 sad Mercedes’ George Russell langt fra i feltets bedste bil. Og det er teamet sådan set enig med ham i.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Både holdkammeraten Lewis Hamilton og chefen Toto Wolf har offentligt delt deres ikke alt for høje tanker om W13-raceren. Og nu hælder Russell mere benzin på bålet, som han faktisk retter mod Formel 1 generelt.

De tungeste racere nogensinde
For bilerne er ifølge den unge brite blevet alt for tunge. Faktisk er bilerne, siger han, ved at være der, hvor deres vægt udgør en sikkerhedsrisiko.

– Vi bliver ved med at prøve at gøre bilerne mere og mere sikre. Men jo tungere du gør dem, desto mere føles det som at køre ind i en bus med en Smart-bil, når man kører galt, siger han Motorsport.com.

Reklameblok:Der kan da også sagtens være noget om snakken. I 2022 vejede Formel 1-bilerne nemlig mere end nogensinde før. Med en kampvægt på 798 kilo er de ikke set hverken tungere eller større før i sportens 73 år lange historie.

– – Hvis du bare bliver ved med at gøre dem tungere og tungere og stærkere og stærkere, kommer man til et punkt, hvor den faktisk ikke er sikker mere, siger Mercedes-køreren.

 

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk