Krisetegn – danskerne køber færre af disse biler

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Ligesom salget af helt nye biler faldt i Danmark, fik salget af brugte biler også hug sidste år.

2022 blev i den grad et år, hvor de danske bilister holdt på pengene. Med Energi- og inflationskrisen fik syv års fremgang blev brugtbils-salget for alvor bremset op. Det viser nye tal fra Bilbasen, skriver Finans.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Taliban har bygget deres egen ‘superbil’ med Toyota Corolla-motor

I et hug faldt salget af brugte biler på den danske side med 15 procent. Det har man ikke oplevet siden 2015, skriver mediet. Dansk Bilforhandler Union er ikke overrasket over, at bilisterne holder igen. Men det overrasker direktør Jørgen Bomberg, at der er trådt så hurtigt og hårdt på bremsen.

– Jeg er forbavset over tempoet i opbremsningen. Men der er jo ikke noget at sige til det. Når man sidder i en husholdning og ser, at f.eks. gas- og elregningen stikker fuldstændig af, så er bilkøbet en af de ting, man holder igen på.

Reklameblok:Nu tror direktøren på, at danskerne vil holde på deres brugte biler endnu længere end før. Og skal der endelig købes en ny eller nyere, brugt bil, bliver det en billigere én af slagsen end før, mener han.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk