Krise: Her løber de snart tør for benzin

Foto: Luca Nardone:

Hvis du synes, benzinen er dyr, så prøv at tage en tur til Sri Lanka. Her har de overhovedet ingen benzin.


I Danmark er benzinen så dyr, at nogle bilister vælger at køre en tur over grænsen til Tyskland for at fylde bilen op. På Sri Lanka er det bare endnu værre. For her har de snart ikke mere benzin – overhovedet.

Faktisk, siger landets energiminister, har landet kun benzin tilbage til et par dage endnu. Ifølge Reuters står landet i sin værste økonomiske krisen, siden man opnåede selvstændighed i 1948. Landet kæmper med at betale forfaldne regninger på 275 millioner dollars – det svarer til 5,1 milliarder danske kroner.

Faktisk kan landet ikke betale regningen, mener Reuters. Der er Sri Lanka nu i gang med at forhandle en økonomisk redningspakke med Den Internationale Valutafond.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den økonomiske krise har ført til store protester og sammenstød mellem befolkningen og politiet i landet. I midten af maj mistede 9 demonstranter livet, og 300 er allerede meldt såret.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk