Kommuner sagsøger lastbilproducenter for millioner af kr.

Det var ude af proportioner, at byretten beslaglagde en vognmads lastbil, fordi en chauffør kørte bilen med en promille på 2,48.
Foto: Tan Kaninthanond

Med støtte fra EU-kommissionen står Københavns Kommune i spidsen for et søgsmål mod flere lastbilproducenter for tæt på 200 millioner kr.


Man, DAF, Renault, Volvo, Mercedes og Scania er alle lastbilproducenter som landets tre største kommuner vil have til at punge ud. Kommunerne mener nemlig, at de på grund af karteldannelse mellem lastbilproducenterne har betalt alt for meget for række lastbiler.

Alene i Københavns kommune vil man have 75 millioner kr. tilbage, som kommunen mener at have betalt i overpris for i alt 78 lastbiler. Det skriver TV2 Lorry.  Men også i Aarhus og Odense mener kommunerne have at have penge til gode.

De tre kommuner mener at have til gode, fordi lastbilerne har kunnet udnytte deres monopol til at skyde priserne i kunstigt i vejret. Det er dog ikke givet, at de danske kommunerne får medhold. I februar tabte 3.200 speditører og vognmænd en sag mod lastbilproducenter ved en domstol i München.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Søgsmålet, som drejede sig om prisdannelse på grund af karteldannelse, løb op i 4,5 milliarder danske kroner. Men den sag blev afvist af domstolen.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk